Viena no populārākajām picām pasaulē. Tā ir vienkārša, ar ļoti maz sastāvdaļām un garšīga. Klasiskā pica margarita satur mozarella sieru, lai gan Latvijā bieži sanāk redzēt, ka šī sastāvdaļa ir ignorēta. Recepte satur arī mīklas pagatavošanu. Man personīgi paštaisīta mīkla garšo vislabāk, lai gan prasa nedaudz vairāk laika.
Product | Amount | Price |
---|---|---|
Milti |
350g |
|
Olīveļļa |
4-5 ēdamkarotes |
|
Remdens ūdens |
~250ml |
|
Raugs |
20g |
|
Cukurs |
1 ēdamkarote |
|
Sāls |
1/2 tējkarotes |
|
Baziliks |
||
Raudene (oregano) |
||
Siers |
300g |
|
Mozzarella siers |
||
Total: 10 |
|
Tātad mīklas pagatavošana. Ņem pietiekoši lielu trauku un ieber visus miltus. Traukam vajadzētu būt tik lielam, ka iebērtie milti aizņem tikai kādu 1/5 daļu no trauka. Pieber klāt 1/2 tējkaroti sāls. Visu samaisa.
Izveido miltu kaudzē bedri, kur sadrupina visu raugu. Tad tam pāri pārber cukuru, kas palīdzēs raugam ātrāk iedarboties. Tad šajā bedrē ielej nedaudz remdena ūdens - tik daudz, lai samitrinātu raugu. Pārsedz bedri ar miltiem no malām un atstāj uz 15-20 minūtēm siltā vietā.
Pēc šīm 15-20 minūtēm, vienmērīgi pievieno atlikušo ūdeni un pievieno olīveļļu (4 ēdamkarotes). Visu kārtīgi samaisa un samīca. Ar ūdeni jābūtu uzmanīgam - vajadzētu skatīties, lai ūdens nebūtu par daudz. Mīklai tikai viegli būtu jālīp pie pirkstiem. Pārsedz un liek siltumā uz 30 - 45 minūtēm.
Nedaudz pārsijā mīklu ar miltiem no visām pusēm. Ja mīkla ir pārāk lipīga, tad pievieno vēl miltus. Ar virtuves rulli vai kā citādi izveido apaļu formu. To vēlams darīt jau uz brūnā cepampapīra (tas ir vispiemērotākais mājas apstākļos). Nu mīkla ir gatava. Atliek tikai to noformēt. Us šeit jau var pieiet radoši, taču šoreiz stāstīšu tieši par Margaritu.
Pamatni nedaudz iezieš ar atlikušo olīveļļu (pāris pilieni). Tad visu noklāj ar tomātu pastu / mērci. Sarīvē parastu sieru un uzklāj uz virsmas. Sagriež šķēlītēs Mozzarella sieru un vienmērīgi izklāj. Pa virsu obligāti jāuzkaisa baziliks un raudene - šīs divas garšvielas piedod īsto picas garšu. Liek cepties uz 200-220 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī uz ~ 15 minūtēm. Labu apetīti!