Kurš gan nav ēdis cepumus ar šokolādes gabaliņiem? Ļoti izplatīti cepumi ASV. Garšos jebkuram. Recepte paredzēta aptuveni 40 cepumiem. Diez gan stingri jāievēro sastāvdaļu proporcijas. Var šķist vienkārši, bet "jāpiešaujas", lai sanāktu ļoti labi. Ar pirmo reizi man nesanāca.
Produkts | Daudzums | Cena |
---|---|---|
Sviests |
125g |
|
Baltais cukurs |
100g (puse krūzes) |
|
Smalkais brūnais cukurs |
110g (puse krūzes) |
|
Ola |
1 |
|
Milti |
170g |
|
Cepamais pulveris |
5g (tējkarote) |
|
Sāls |
2g (1/4 tējkarotes) |
|
Vaniļas esence |
1/2 tējkarote |
|
Šokolādes gabaliņi |
250g |
|
Kopā: 9 |
|
Sagatavo miltus. Miltiem klāt pievieno sāli (1/4 tējkarotes) un cepamo pulveri (1 tējkarote). Cepamais pulveris sastāv no dzeramās sodas, citronskābes un kartupeļu cietes vienādās proporcijās. Miltus samaisa.
Traukā ieliek pakusušu sviestu (vēlams sadalītu gabaliņos). Pievieno klāt visu balto cukuru, smalko brūno cukuru un vaniļas esenci (1/2 tējkarotes). To visu samaisa kopā.
Masu maisot, pievieno klāt sakultu olu. Pēc tam vienmērīgi pievieno sagatavotos miltus. Visu kārtīgi samaisa.
Kā pēdējo sastāvdaļu pievieno šokolādes gabaliņus. Droši var sadalīt šokolādes tāfelītes mazākos gabaliņos. Šokolādi var izmantot pēc paša izvēles.
Sagatavo cepeškrāsni (nepieciešama 220 C grādu temperata). Uz paplātes izklāj cepampapīru un uz tā izkārto mīklu bumbiņu veidā. Vienu bumbiņu var izveidot ar vienu tējkaroti mīklas. Uz vienas paplātes sanāk vieta 9 cepumiem, jo šīs bumbiņas izpletīsies. Cep ~ 10 minūtes, bet nepieciešams rūpīgi sekot līdzi, lai cepumi nepiedeg. Tiklīdz cepumi sāk kļūt gaiši brūni, tie ir gatavi.
Ļoti jāuzmanās ar proporcijām. Ja ar pirmo pannu cepumi sanāk šķidri, tad nepieciešams pievienot vēl miltus. Tie ļoti ātri var piedegt un kļūt sausi! Pašam tikai ar otro reizi sanāca ēdami. Veiksmīgu cepšanu!
Šeit ir pieejams labs materiāls par šiem cepumiem (Angļu valodā):
1. daļa
2. daļa
3. daļa
4. daļa