Čili - ēdiens, kuru ir viegli un ātri pagatavot mājās pusstundas laikā. Recepte paredzēta 4-5 personām. Var veikt dažādus uzlabojumus, bet ēdiens noteikti sanāks gards.
Produkts | Daudzums | Cena |
---|---|---|
Maltā gaļa |
500g |
|
Sarkanās pupiņas |
~400g (iepakojums) |
|
Konservēta kukurūza |
~350g (iepakojums) |
|
Ķiploki |
2 daiviņas |
|
Asā tomātu mērce, Spilva, 510gkategorija: Mērces |
500g |
|
Malti melnie pipari |
||
Raudene (oregano) |
||
Kopā: 7 |
|
Malto gaļu sadrupina uz pannas un uz vidējas uguns apcep.
Saspiež vai citādi sasmalcina ķiploku daiviņas un pievieno klāt gaļai uz pannas.
Kad gaļa apcepta, klāt pievieno sarkanās pupiņas, konservētu kukurūzu. Pievieno garšvielas (raudene, malti melnie pipari). Tad visu samaisa.
Pievieno tomātu mērci. Var izmantot arī citu (maigāku) tomātu mērci, bet tas gan jau katram pašam jāskatās pēc tā kā garšo labāk. Uz nelielas uguns atstāj sildīties kādas 10 - 15 minūtes. Nepieciešams apmaisīt ik pa laiciņam, lai nepiedeg. Labu apetīti!