Šajā receptē kartupeļi netiek kārtīgi sasmalcināti viendabīgā masā, bet gan sarīvēti ar rupjo rīvi, kas padara pankūkas kraukšķīgākas un interesantākas. Recepte paredzēta vidēji 5 personām.
Produkts | Daudzums | Cena |
---|---|---|
Kartupeļi |
1 kg |
|
Milti |
50 g |
|
Saulespuķu eļļa |
||
Ola |
1 gab. |
|
Malti melnie pipari |
||
Sāls |
||
Kopā: 6 |
|
Nomizo un sarīvē kartupeļus ar rupjo rīvi.
Klāt bļodā piesit vienu olu, pieber 4-5 ēdamkarotes miltus un nedaudz maltus melnos piparus. Tad to visu samaisa.
Uzkarsē pannu, pielej eļļu un liek cepties kartupeļu masu. Vienai pankūkai pietiek ar kārtīgu ēdamkaroti sagatavotās masas, to izklājot aptuveni puscentimetra biezumā.
Šķidrums, kas veidojas bļodā, nav jānolej - tas netraucēs. Kad tiek apcepta viena puse pankūkai, tad apgriež otru pusi un tikai tad uzber sāli pankūkai pa virsu. Tas tāpēc, lai padarītu pankūkas mīkstākas un sulīgākas. Cep tik ilgi, kamēr paliek dzeltenīgi brūna. Labu apetīti!